Een rijbewijs voor het besturen van een auto (B), vrachtauto (C) en/of vrachtauto met oplegger (C/E). Omdat de opleidingen tot rijbewijs C en C/E per persoon sterk afwijken is de informatie over de rijbewijzen C en C/E telefonisch te verkrijgen via het tel. nr; 040-7873660.
Voor het verkrijgen van een rijbewijs B volgt hieronder meer informatie.
Wil je naast alleen het krijgen van lessen tegelijkertijd een baan om je rijbewijs bij elkaar te verdienen? Dat kan bij ons ook.
Om je rijbewijs B te halen kunnen we het volgende voor je doen:
- Volg een intake les. In deze les maak je kennis met jou instructeur en word samen bepaald wat het beste bij je past qua aantal lessen en wat dat zou gaan kosten.
- We halen je thuis op
- Je krijgt uitleg over onze werkwijze
- We starten met de voertuig controle. Dat is een mooie start.
- Als laatste bepaal jij of je met ons verder wilt. Zo ja dan doen wij je de intake kado.
- Theorie lessen rijbewijs B online.
- Jij bepaald wanneer je je lessen online in eigen tempo volgt
- Up to date lessen met duidelijke filmpjes die de theorie ondersteunen.
- Rijangst en Faalangst
- Rijangst
Rijangst is een overmatige angst om een voertuig te besturen. Van de 7 miljoen Nederlandse rijbewijsbezitters zit de helft wel eens nerveus of angstig achter het stuur. In Nederland zijn er naar schatting tussen de 800.000 en 1 miljoen mensen die lijden aan een vorm van rijangst, waarvan een half miljoen het autorijden helemaal vermijden. Rijangst kan ontstaan na een incident of psychische problemen maar in de meeste gevallen (85%) is de onzekerheid een geleidelijk gevolg van onvoldoende ervaring en routine op de weg. Wie rijangst heeft mist overzicht van het verkeer en krijgt het gevoel de controle over zowel de auto als zichzelf te verliezen.
Bij rijangst krijg je het gevoel te blokkeren, het overzicht te verliezen en in paniek te raken. Heb je al eens een paniekaanval in de auto gehad, dan ben je vaak bang voor herhaling. Door de ‘angst’ voor de angst, kom je in een vicieuze cirkel terecht. Geconfronteerd worden met angst is niet altijd makkelijk. Er wordt dan ook zeker een beroep gedaan op uw moed en doorzettingsvermogen. De hevigheid van de angst varieert. Soms is die er alleen in bepaalde situaties maar de angst kan ook zó heftig zijn, dat iemand absoluut niet meer in de auto durft te stappen. En dat terwijl autorijden in deze maatschappij eigenlijk een “must” is geworden.
- Faalangst
Faalangst is de angst om te kort te schieten of niet aan bepaalde verwachtingen van jezelf of anderen te kunnen voldoen. Faalangst geeft overmatige, extreme prikkels, speciaal in situaties waarin je beoordeeld word op een prestatie zoals het rij-examen. Je voelt de druk van het praktijkexamen als het zwaard van Domacles boven je hoofd hangen. Je bent bang om deze voor jou loodzware prestatie niet tot een goed einde te kunnen brengen. De lichamelijke en geestelijke toestand gaat dan een hoofdrol spelen: transpireren, beven, hartkloppingen, zorgen maken en negatieve gedachten. Het gevolg is dat je niet meer in staat bent om te presteren. Bij deze vorm van onrealistische faalangst is er sprake van een overmatige bezorgdheid of angst, die niet in verhouding staat tot de werkelijke kans op falen. In onze prestatiegerichte maatschappij groeit het aantal mensen met faalangst. Er wordt immers steeds meer van je verwacht en verlangt. Veel mensen zijn bang dat ze niet aan dit verwachtingspatroon kunnen voldoen.
Een goede voorbereiding en training zijn van grootst belang! Je zelfvertrouwen tijdens de rijlessen in combinatie met de vorderingen in het praktijkboek zorgen ervoor dat je goed voorbereid naar het CBR gaat. Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan je zelfvertrouwen en je gaat pas naar het rijexamen wanneer jij daar zelf klaar voor bent! Het kans soms zo zijn dat je zelf niet eerder in de gaten hebt gehad dat je last hebt van faalangst, maar dat de grote zenuwen tijdens het rijexamen wel de oorzaak zijn van een onvoldoende uitslag. In dat geval gaan we bespreken of een faalangstexamen voor jou een betere optie is.
Logistic Force heeft gecertificeerde instructeurs in het geven van rijlessen aan leerlingen met faalangst en Rijangst. Heb je in het verleden voor bijvoorbeeld een schoolexamen te maken gehad met faalangst? Of heb je in het verleden een verkeersongeval meegemaakt? Meld dit dan tijdens je intake zodat hier goed op ingespeeld kan worden en wij je op je gemak kunnen stellen. Tijdens de intake zal hier ook over gesproken worden. Aarzel niet om vragen te stellen!Logistic Force Rijschool rekent geen toeslag voor Faalangst leerlingen.
- Rijangst
- RIS rijopleiding in stappen (stap voor stap leren auto rijden)
- losse lessen met een zeer hoog slagingspercentage
- garantie pakket (pakket van 45 uur rijles, gratis 1 herexamen indien nodig, les volgens ris methode)
- Extra opties voor mensen met rij- en/of faalangst
- Met 17 jaar je rijbewijs B (2toDrive)